5 πράγματα να προσέξετε σε μια εταιρεία low cost

Το καλοκαίρι πλησιάζει απειλητικά και όλος ο κόσμος έχει ξεκινήσει να οργανώνει τις καλοκαιρινές του διακοπές!

 

Αν είστε και εσείς της τελευταίας στιγμής και δεν έχετε οργανώσει ακόμα τις διακοπές σας, τότε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει αφενός μεν να εξοικονομήσετε χρήματα από το συνολικό budget σας, αφετέρου να γνωρίσετε 5 βασικά πράγματα γύρω από τις εταιρείες χαμηλού κόστους όπως για παράδειγμα η αεροπορική Ryanair, EasyJet, WizzAir,κ.α.

 

Οι προσφορές στα αεροπορικά εισιτήρια των εταιρειών low cost, αρκετές φορές είναι πολύ χαμηλότερες έναντι των συμβατικών εταιρειών.

Κρύβουν όμως κάποια παγίδα;

 

Αν είστε 100% συμμορφωμένος με τους κανόνες της εκάστοτε αεροπορικής εταιρείας, τότε δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα!

 

Τι θα πρέπει όμως να προσέξετε; Πάμε να τα δούμε αναλυτικά..

 

  • Προσέξτε την τελική τιμή στα αεροπορικά εισιτήρια

 

Αρκετές φορές οι εταιρείες χαμηλού κόστους δεν αναφέρουν την τελική τιμή του εισιτηρίου, πριν φτάσετε στο τελευταίο βήμα της πληρωμής.

 

Όταν κάνετε αναζήτηση στην αρχή και σας εμφανίζονται όλες οι διαθέσιμες πτήσεις, τότε είναι πολύ πιθανόν κάποιες εταιρείες – ειδικά χαμηλού κόστους – να μην εμφανίζουν την τελική τιμή που περιλαμβάνει το ναύλο, τον φόρο, τα τέλη, κτλ.

 

Στα αεροπορικά εισιτήρια των low cost έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο οι τιμές στην αρχή να είναι ιδιαίτερα χαμηλές καθώς δεν συμπεριλαμβάνουν τους φόρους ή τον επίναυλο καυσίμων.

 

Αυτά τα ανακαλύπτετε μόλις φθάσετε στο τελευταίο βήμα της παραγγελίας των εισιτηρίων , στην πληρωμή!

 

Στην ιστοσελίδα https://travelo.gr θα βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια με το τελικό κόστος να εμφανίζεται από την πρώτη στιγμή στην οθόνη σας!

 

  • Δείτε σε ποιο αεροδρόμιο πετάνε

 

Πολλές φορές οι εταιρείες χαμηλού κόστους επιλέγουν περιφερειακά αεροδρόμια λόγω χαμηλότερων εξόδων και φόρων. Αυτά τα αεροδρόμια όμως τις περισσότερες φορές είναι αρκετά έξω από την πόλη που επισκέπτεστε οπότε ίσως να χρειαστεί να διανυκτερεύσετε μια ημέρα παραπάνω, κοντά στο ξενοδοχείο, ώστε να προλάβετε τις πτήσεις σας.

 

Για παράδειγμα η εταιρεία Ryanair σε αρκετές χώρες του εξωτερικού δεν πετάει στα μεγάλα κεντρικά αεροδρόμια, αλλά επιλέγει άλλα μικρότερα τα οποία είναι πιο φθηνά ως προς το κόστος τους αλλά και πιο μακριά από την πόλη.

 

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να προσφέρει η Ryanair χαμηλότερα αεροπορικά εισιτήρια στους πελάτες της αλλά ταυτόχρονα αυτοί να αναζητούν τρόπο να φτάσουν στο κέντρο της πόλης τους!

 

Σε αρκετές περιπτώσεις το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων μαζί με τα μεταφορικά στο κέντρο της πόλης, αγγίζουν το εισιτήριο μιας συμβατικής αεροπορικής που πετάει στο κεντρικό αεροδρόμιο!

 

Οπότε κάθε φορά κάνετε έναν καλό έλεγχο πριν αποφασίσετε που θα κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια!

 

  • Τίποτα δεν προσφέρεται τσάμπα on board!

 

Μέσα στο αεροπλάνο και κατά την διάρκεια της πτήσης, σε όλες τις εταιρείες χαμηλού κόστους τίποτα δεν προσφέρεται δωρεάν όπως φαγητό, χυμοί,νερά,κτλ.

 

Αν έχετε κάνει κράτηση για την πρώτη κατηγορία ναύλου, την οικονομική, τότε οτιδήποτε πάρετε μέσα στο αεροπλάνο θα το πληρώσετε.

 

Φυσικά αυτό δεν είναι πρόβλημα σε μια κοντινή πτήση διάρκειας από 1 έως 3 ώρες.

 

Όμως σε μεγαλύτερης διάρκειας πτήσης σίγουρα θα χρειαστεί να αγοράσετε κάποια πράγματα όπως νερό, τροφή,κτλ.

 

Ρωτήστε τις τιμές πριν αποφασίσετε να προβείτε σε αγορά!

 

  • Προσοχή στις βαλίτσες και τις διαστάσεις!

 

Οι εταιρείες low cost εισήγαγαν τον κόσμο στην νοοτροπία της «χειραποσκευής». Δηλαδή την πραγματοποίηση ενός ταξιδιού μόνο με μια χειραποσκευή περιορισμένων διαστάσεων.

 

Με αυτόν τον τρόπο ο ταξιδιώτης δεν πλήρωνε εξτρά για βαλίτσα και το αεροπλάνο ταξίδευε ελαφρύτερο.

 

Σιγά σιγά όμως όλες οι αεροπορικές εταιρείες, ακόμα και οι συμβατικές και ακριβές, το έχουν αλλάξει κι αυτές και στην οικονομική κατηγορία αεροπορικών εισιτηρίων έχουν περιορισμούς στις βαλίτσες!

 

Αν θέλετε να έχετε μια μεγάλη βαλίτσα μαζί σας θα πρέπει να το δηλώσετε είτε κατά την κράτηση των εισιτηρίων είτε περίπου 12 ώρες πριν την αναχώρησή σας.

 

Αν φτάσετε στο αεροδρόμιο με μεγάλη βαλίτσα, τότε θα χρεωθείτε εξτρά χρήματα απ’ότι αν κάνατε την κράτηση μέσω ίντερνετ.

 

Σε περίπτωση που κάνετε κράτηση για αεροπορικά εισιτήρια Ryanair , της νο1 εταιρείας χαμηλού κόστους, τότε σας δίνει την δυνατότητα μαζί με το εισιτήριο να κλείσετε και την βαλίτσα σας σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές απ’ότι αν την φέρετε στο αεροδρόμιο χωρίς κράτηση.

 

  • Low cost δε σημαίνει και low ασφάλεια!

 

Αρκετός κόσμος μόλις ακούει για εταιρείες χαμηλού κόστους και φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, πιστεύει πως όλα αυτά έχουν αντίκρισμα στην ασφάλεια του αεροπλάνου.

 

Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς όλες οι αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν πτητικό έργο στην Ευρώπη, διέπονται από τους ίδιους  – αυστηρούς  – ελέγχους.

Οπότε «εκπτώσεις» στο κόστος της ασφάλειας στα αεροπλάνα, δεν γίνεται!

 

Οι εταιρείες low cost κόβουν έξοδα από άλλα μέρη όπως παροχές προς τους επιβάτες, χρέωση για βαλίτσα, μικρότερα και πιο φθηνά αεροδρόμια,κτλ.

5+1 Bonus

 

Η συμβουλή bonus που σας δίνουμε αφορά την αναζήτηση σε πολλαπλές πηγές! Μην σκέφτεστε μόνο ένα site για airtickets – κάντε αναζήτηση σε πολλαπλά websites.

 

Προσωπικά αποφεύγω τα offline τουριστικά γραφεία καθώς χρεώνουν υψηλές προμήθειες για την έκδοση των αεροπορικών airtickets. Γι’αυτό τον λόγο προτιμάω έγκυρες ιστοσελίδες που προσφέρουν airtickets σε μοναδικές τιμές για όλα μου τα ταξίδια!

 

Μια τέτοια ιστοσελίδα με απόλυτα φθηνές τιμές σε αεροπορικά εισιτήρια airtickets είναι το https://www.travelo.gr/airtickets-aeroporika-eisitiria/

 

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα, κάντε αναζήτηση για τα δικά σας airtickets και δείτε τις τιμές να πέφτουν!

Κάντε μια αναζήτηση για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και κλείστε την εταιρεία που σας βολεύει πιο πολύ και σας εξυπηρετεί καλύτερα!