Εκπτώσεις που θα συναντήσετε στην ασφάλεια αυτοκινήτου

ekptwseis stin asfaleia autokinitou

Εκπτώσεις που θα συναντήσετε στην ασφάλεια αυτοκινήτου 

Το κόστος για ασφάλεια αυτοκινήτου μπορεί να φαίνεται σχετικά υψηλό στους περισσότερους οδηγούς, όμως υπάρχουν αρκετές κατηγορίες οδηγών που μπορούν να εκμεταλλευτούν τις προσφορές και τις εκπτώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών!

Έτσι, αν είστε υπάλληλος στα σώματα ασφαλείας, δημόσιος υπάλληλος, συνδρομητής συγκεκριμένης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας ή ανήκετε σε κάποια άλλη από τις κατηγορίες που θα αναλύσουμε, τότε δικαιούστε αυτόματα έκπτωση στα ασφάλιστρά σας!

Για ποιες ασφάλειες ισχύει η έκπτωση

Η έκπτωση που θα αναλύσουμε ισχύει σε όλες τις κατηγορίες. Από την απλή βασική ασφάλεια αστικής ευθύνης έως τη μικτή κάλυψη με ιδίες ζημιές.

Οι εκπτώσεις συνήθως είναι κλιμακωτές και δεν επηρεάζονται από το τελικό ποσό ή την κατηγορία ασφάλειας.

Συνήθως όσο πιο μεγάλο το κόστος ασφάλισης, τόσο μεγαλύτερη και η εξοικονόμηση που θα έχετε!

Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά τις κατηγορίες που εμπίπτουν στα μειωμένα ασφάλιστρα.

Ασφάλεια για αστυνομικούς – στρατιωτικούς

Η ασφάλεια αυτοκινήτου για αστυνομικούς προσφέρεται με σημαντική έκπτωση περίπου 15% σχεδόν απ’όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Το ίδιο ποσοστό έκπτωσης το λαμβάνουν και οι στρατιωτικοί και γενικά όλοι ο εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας.

Η έκπτωση προσφέρεται απευθείας από τις ασφαλιστικές εταιρείες και τη λαμβάνεται μέσα από το ασφαλιστικό πρακτορείο που θα κάνετε την ασφάλισή σας.

Αν ανήκετε σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες, σκεφθείτε να κάνετε μια μικτή ασφάλιση έτσι ώστε να έχετε μια σημαντική εξοικονόμηση στην τσέπη σας.

Όσο μεγαλύτερο το κόστος της ασφάλειας, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το κέρδος σας. Φυσικά, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να κάνετε μια ασφάλιση που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και όχι κάτι παραπάνω από αυτό που χρειάζεστε.

Συνδρομητές εταιρειών κινητής τηλεφωνίας

Οι συνδρομητές της Cosmote έχουν μια σημαντική έκπτωση στις ασφάλειες μέσω της Cosmote Insurance.

Η συγκεκριμένη έκπτωση ισχύει αποκλειστικά και μόνο για ασφάλειες μέσα από το συγκεκριμένο ασφαλιστικό πρακτορείο. Κάντε την αναζήτησή σας και στο τελευταίο βήμα θα σας ζητηθεί ο ειδικός κωδικός για να πάρετε την έκπτωσή σας.

Από την άλλη, οι συνδρομητές της Vodafone μέσα από την Insurance Market έχουν ειδικές τιμές σε μερικές ασφαλιστικές εταιρείες μέσα από το συγκεκριμένο πρακτορείο.

Μπορείτε να αναζητήσετε ασφάλεια αυτοκινήτου στην ιστοσελίδα https://www.asfaleies24.gr/asfaleia-autokinitou/ και να δείτε ποιες ασφαλιστικές προσφέρουν εκπτώσεις στους συνδρομητές Vodafone.

Άλλοι τρόποι εξοικονόμησης χρημάτων στην ασφάλιση αυτοκινήτου

Οι παραπάνω κατηγορίες προσφέρουν μια σημαντική έκπτωση και εξοικονόμηση χρημάτων σε μια ευρεία γκάμα καταναλωτών και οδηγών.

Αν όμως δεν εμπίπτετε σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες ή αν θέλετε να μεγαλώσετε το κέρδος σας, τότε υπάρχουν ακόμα μερικά tips!

Το πρώτο και βασικότερο είναι να επιλέξετε την ετήσια διάρκεια συμβολαίου, για να έχετε όσο το δυνατόν χαμηλότερο μηνιαίο κόστος.

Η ετήσια ασφάλεια παρέχει περίπου 10-15% έκπτωση έναντι μιας εξάμηνης ασφάλισης και περίπου 40% έναντι μιας μηνιαίας!

Με την ετήσια ασφάλιση ξεγνοιάζετε μια και καλή, καθώς πληρώνετε μια φορά το χρόνο και δεν έχετε το άγχος της ανανέωσης.

Ένα άλλο έξυπνο τρικ εξοικονόμησης είναι η άμεση πληρωμή μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Αρκετά online πρακτορεία προσφέρουν σημαντική έκπτωση αν πληρώσετε μέσω κάρτας την ώρα της παραγγελίας. Η έκπτωση εδώ μπορεί να φτάνει και το 5%! Γιατί να μην το εκμεταλλευτείτε;

Τι ασφάλεια να επιλέξω;

Ανάλογα το αυτοκίνητο που έχετε αλλά και κάποιους μερικούς ακόμα παράγοντες όπως την περιοχή που οδηγείτε (για να επιλέξετε ή όχι την ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου), την ηλικία σας , την ηλικία και την αξία του οχήματος (για να επιλέξετε ή όχι την μικτή ασφάλεια) θα επιλέξετε την ιδανική για εσάς ασφάλεια αυτοκινήτου.

Κάντε σύγκριση τιμών και σωστή έρευνα πριν την τελική σας επιλογή. Υπάρχουν παραπάνω από 25 ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα και είναι σίγουρο ότι θα βρείτε μια να σας ικανοποιεί!