Ποια είναι τα συμπτώματα από τους μύκητες στα πόδια;

mikites sta podia

Ποια είναι τα συμπτώματα από τους μύκητες στα πόδια;

 

Ο μύκητες στα πόδια και στα νύχια είναι ευρέως διαδεδομένος και αρκετοί άνθρωποι, τόσο άνδρες όσο και γυναίκες, νοσούν από τη μόλυνση των μυκητών, όμως λίγοι καταλαβαίνουν τη λοίμωξη!

 

Αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό καθώς αν δεν αντιμετωπιστεί η μόλυνση και ο μύκητας, τότε είναι πολύ πιθανόν να εξαπλωθεί και σε άλλα σημεία του σώματος και τότε να είναι πολύ δύσκολη η αντιμετώπισή του.

 

Τα συμπτώματα από τους μύκητες στα νύχια

 

Ανάμεσα στα πρώτα συμπτώματα από τους μύκητες στα πόδια είναι ο αποχρωματισμός του νυχιού. Τα νύχια θα μετατραπούν από λευκά σε κίτρινο ή καφέ χρώμα – αυτό συμβαίνει λόγω του μύκητα που υπάρχει και τα καταστρέφει σιγά σιγά.

 

Αρκετές γυναίκες νομίζουν στην αρχή πως αυτό συμβαίνει λόγω υπερβολικής χρήσης από όζες ή βερνίκι νυχιών και ό,τι στο άμεσο μέλλον αυτό θα διορθωθεί.

 

Όμως ο αποχρωματισμός στο νύχι τις περισσότερες φορές είναι αποτέλεσμα του μύκητα που επεκτείνεται στο πόδι. Σε μερικές περιπτώσεις, τα σημάδια αυτά και η λοίμωξη θα περάσουν μόνα τους – δείγμα ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του συγκεκριμένου ατόμου μπορεί να καταστρέψει τη λοίμωξη.

 

Δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί δεν θα έχουν μια εύκολη ή γρήγορη θεραπεία. Θα χρειαστεί να κάνουν μια ειδική θεραπεία με κάποιο αντιμυκητιακό όπως το Onycosolve για να μπορέσουν να ξεπεράσουν οριστικά τους μύκητες στα πόδια.

 

Άλλα βασικά συμπτώματα του μύκητα

 

Πολύ πιο σημαντικά συμπτώματα και που δηλώνουν ένα σημαντικό πρόβλημα στο νύχι, είναι όταν βρίσκεται διαλυμένα κομματάκια από το νύχι σας στο κρεβάτι.

 

Αυτό συνήθως είναι αποτέλεσμα της εξάπλωσης του μύκητα – εκεί θα πρέπει άμεσα να παρέμβετε και να ζητήσετε την γνώμη ενός ειδικού γιατρού. Κινδυνεύετε άμεσα να επεκταθεί ο μύκητας παντού και να καταστρέψει όλα σας τα νύχια.

 

Στην ιστοσελίδα https://www.mikitiaseis.gr μπορείτε να βρείτε όλες τις λύσεις για τους μύκητες στα πόδια και να ενημερωθείτε για όλες τις θεραπείες.

 

Ένα ακόμα σοβαρό σύμπτωμα όταν προσβάλλεστε από τους μύκητες είναι ότι το νύχι θα μυρίσει άσχημα. Αυτό συμβαίνει καθώς ο μύκητας βρίσκεται κάτω από το νύχι και δημιουργεί αυτές τις άσχημες μυρωδιές.

 

Θεραπεία για την αντιμετώπιση του μύκητα

 

Η συνιστώμενη μέθοδος για τη θεραπεία του μύκητα είναι το spray onycosolve. Μόνο αυτό αποδεδειγμένα μπορεί να θεραπεύσει άμεσα τους μύκητες στα πόδια, μέσα σε ελάχιστες ημέρες. Από την άλλη υπάρχουν κι άλλες θεραπείες που είτε θα πάρουν αρκετό διάστημα μέχρι να έχουν τα πρώτα αποτελέσματα είτε απλά δε θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα.

 

Υπάρχουν ακόμα μερικά έλαια τα οποία βοηθάνε στην επιδιόρθωση του χαλασμένου νυχιού καθώς και στη μείωση της εφίδρωσης – είναι γνωστό ότι ένας μύκητας στο πόδι προκαλεί έντονη εφίδρωση και παράγει άσχημες μυρωδιές.

 

Ανίχνευση του μύκητα

 

Είναι πολύ σημαντικό και ζωτικής σημασίας να αναγνωρίσετε έγκαιρα τους μύκητες και να προβείτε στη θεραπεία τους. Όσο το καθυστερείτε και δε ξεκινάτε μια θεραπεία, τόσο οι μύκητες θα εξαπλώνονται και θα κάνουν την αντιμετώπισή τους ακόμα πιο δύσκολη.

 

Προσπαθήστε να χρησιμοποιείστε αποτελεσματικές μεθόδους που έχουν δοκιμαστεί επιτυχημένα σε ανθρώπους για αρκετά χρόνια.

 

Μόνο έτσι μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τους μύκητες και δε θα ξανά επανεμφανιστούν.

 

Για να αποφύγετε τους μύκητες προσπαθήστε να μην περπατάτε ξυπόλυτοι – ειδικά σε υγρά μέρη όπως κοινόχρηστα μπάνια, τουαλέτες, ντουζ καθώς και σε μέρη όπως πισίνες,κ.α.

Ο μύκητες στο πόδι λέγεται αλλιώς και “πόδι του αθλητή” καθώς είναι μια ιδιαίτερα γνωστή λοίμωξη μεταξύ αθλητών, επειδή περπατάνε στα κοινόχρηστα ντουζ, ιδρώνει το πόδι τους συνεχώς,κ.α

 

Φοράτε πάντα παντόφλες και καλό είναι να πλένετε τα πόδια σας κάθε φορά που φτάνετε στο σπίτι σας, με σαπούνι.

 

Με αυτό τον τρόπο θα κρατήσετε τα πόδια σας καθαρά και τους μύκητες μακριά!